Maxima en Beatrix SPLIT UP!!! - Reisverslag uit Accra, Ghana van Marjolein Stuifbergen - WaarBenJij.nu Maxima en Beatrix SPLIT UP!!! - Reisverslag uit Accra, Ghana van Marjolein Stuifbergen - WaarBenJij.nu

Maxima en Beatrix SPLIT UP!!!

Door: Marjolein Stuifbergen

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

11 Januari 2007 | Ghana, Accra

Hallo allemaal,

Wat leuk om weer zoveel berichtjes te hebben op de site..! Ik zit echt heerlijk te lachen achter mijn computertje hier. Kinders uit mijn klas: Hoe is het eerste weekje met meester Brouwer en juf Chantal? Es en Sas ook niet te vergeten. Pien, gelukkig kan ik nog een jaartje van je genieten...Hot news: Ik heb weer bereik!!!

Met ons alles goed. Nog maar een paar uurtjes te gaan en dan gaan we uit elkaar, tante Odil gaat met het vliegtuig terug naar Nederland. Ik zal je zeker missen Bea, want wat hebben we een geweldige tijd samen gehad: veel gedaan, vele avonturen beleefd en uiteraard HARD gelachen...We voelen ons net Beatrix en Maxima, omdat we telkens moeten zwaaien naar alle kinderen/mensen op straat: geinig, he?

We hebben weer zoveel gedaan, dat ik even moet graven in mijn geheugen. Vind je het teveel leeswerk? Scrol dan maar lekker door hoor!

Do 4 januari zijn we naar het fort van Cape Coast geweest. De dag erop naar Elmina, ook een slavenfort. Wat was dit indrukwekkend zeg! Heel gek om daar in de kelders te lopen, waar 250 slaven in een kleine ruimte gevangen werden gehouden tot ze na 2 of 3 maanden naar een ander land werden vervoerd. Als ze dan nog leefden...

Zaterdag zijn we naar Kakum National Park geweest. Dit keer gingen we gescheiden van elkaar: Odil een rondje lopen voor haarzelf en ik met een groep mee met als doel: "Een loopbrug hoog boven het oerwoud beklimmen. We hadden de speeches al voorbereid voor degene die het niet zou halen, maar het was niet nodig. Ik vond het echt zo onwijs gaaf! Zo hoog boven de grond, op een brug lopen waar je net met 2 voeten naast elkaar op kon staan, hij wiebelde lekker heen een weer en je wilt niet weten hoe de touwen aan de bomen waren bevestigd! Pap en mam, nu durf ik het wel te vertellen: ha ha ha....Een prachtig uitzicht over het oerwoud van Ghana!

Na onze hereniging gingen we op weg naar Butre, een plaatsje aan het strand. Hier komt het meest spectaculaire verhaal, wat ik hier tot nu toe heb meegemaakt: Ik had met de taxichauffeur een prijs afgesproken (ik ben al erg goed in afpingelen geworden, een echte Stuifbergen)50.000 cedi. We gaan met die taxi weg...stopt die vent opeens in de middle of nowhere, omdat hij meer geld wilt. Ik was in staat om in de rimboe uit te stappen, maar dit wilde hij niet. Ok, 60.000 dan (6 euri). Nog geen 5 minuten later stopt hij weer en komen er 5 jongens uit de bush bush lopen met hun kapmessen (ze zijn daar aan het werk). De 1 vraagt Odil om geld en de chauffeur wilde opeens 70.000 van ons hebben! Ik zat uiteraard met mijn grote mond voorin, maar ik kneep hem toch wel even. Die jongens stonden zo dreigend met hun messen naast de auto. Uiteindelijk toch toegegeven...weer rijden over de meest hobbelige weg! Ik hoopte echt dat zijn gewone taxi het zou begeven. Zijn we bij ons resort " Ellis" aangekomen, prachtige hutjes aan het strand, wil hij 80.000. Ja doei! 70.000 gegeven en wegwezen! Stelletje schijtbakken dat we zijn, zat het ons toch niet helemaal lekker. Wat als hij vanavond met een stelletje vrienden terug zou komen? Hij wist ons tenslotte te vinden en wij konden geen kant op. 2e Speech voorbereid, maar ook deze was niet nodig. We hebben 2 dagen als popsterren geleefd: hutjes aan het strand, hangmatten, palmbomen, heerlijk eten en uiteraard de ZEE!

Nog 1 nachtje zonder water (geen wc, water om je mee te wassen)in Nzulu Village. Dat is een dorp op palen gebouwd in het water. Geweldige kanotocht om er te komen...helaas dat ik hier nog steeds geen foto's op kan zetten!

Gisteren de zakenrelatie van Jan Willem, de zoon van Odil, gebeld. Hij woont in Accra en koopt de autobanden van "de Zwarte Band". Hij liet ons gelijk ophalen door 1 van zijn broers. We werden heel hartelijk ontvangen op zijn kantoor...gelijk hebben we allebei 2 geweldige Afrikaanse jurken gekregen! Hij heeft hier 21 panden. En hij is erg rijk al kijk ik naar zijn gestalte: HA HA HA! We hebben heerlijk met hem gegeten in een restaurant en daarna werden we naar ons hotel gebracht. Het is niet te geloven, maar wij zijn in het HILTON beland: een terras, woonkamer, megaslaapkamer en een badkamer met BAD en WARM water!!!! Alles wordt voor ons betaald en we kregen zelfs nog een pak geld van hem: ongelofelijk! We worden dus flink verwend...Vandaag met zijn zus naar een groot resort geweest met een groot zwembad aan zee! Nu moet ik er helaas een einde aan breien, want Odil moet naar het vliegveld. Ik mag nog een nachtje in de suite blijven, heb ik het 4 persoonsbed helemaal voor mij alleen en morgen word ik door een chauffeur van hem naar de watervallen gebracht en daarna naar mijn gastgezin in Tamale: hoe bedoel je verwend? Jan Willem, super dat we jouw partner mochten bezoeken...zou zo weer terugwillen.

Tot snel! Liefs, Marjolein

• 11 Januari 2007 - 16:33

Bas En Audrey:

Hoi Lein,

Wat heb je weer een leuk verhaal geschreven. Nu ben je echt alleen.... snif... Je slaat je er natuurlijk wel door heen. We kijken uit naar je volgende verhaal. Hier is het trouwens maar niets. Harde regen, harde wind en geen sneeuw of ijs.

Liefs Bas en Audrey

• 11 Januari 2007 - 16:35

Meta:

Wat een verhalen weer.. wat maak je veel mee spannend hoor zo'n taxi rit is weer eens wat anders.. Succes bij je gastgezin maar dat gaat vast lukken.
    Dikke kus Meta

• 11 Januari 2007 - 16:44

Sas:

Wauw Mar! Super zeg..dat lijkt met ook echt geweldig..Hier is het storm en regen. En op werk? Tja..die storm he hahah..
    Nou heel veel plezier..Maar dat komt vast wel goed!
    Liefss

• 11 Januari 2007 - 16:45

SAs:

Ow, en nog iets..Jammer dat je daar zit anders hadden jij en Ruudje wel even naar de bruidsbeurs kunnen komen ;) Ik sta daar model komende zondag..Mag echt zooooo'n mooie jurk showen..
    Maar goed..helaas! (K)

• 11 Januari 2007 - 17:36

Snuin:

Jeetje Lein, hoezo goed voor elkaar?? Super hoor. Dit hadden jullie wel even nodig na het enge kapmessenverhaal. Gatsie. Ga vanavond in ieder geval genieten van je mooie kamer!!! Dan begint nu het echte werk. Ik kan alleen maar zeggen: pas goed op jezelf ( nu Odil het niet meer kan doen) Heel veel succes!!!
    Kus Snuin

• 11 Januari 2007 - 17:47

Elina:

Hey Marjolein!
    Je hebt weer veel meegemaakt!
    Wat een avontuur zeg met die taxi! Wat je schrijft over die hutjes aan het strand met die hangmatten en palmbomen klinkt goed! Vooral als je het vergelijkt met het weer nu in Nederland... x

• 11 Januari 2007 - 19:51

Jacqueline En Kees:

Hoi Marjolein,

Tjee, wat schrijf je realistisch! ik zweet ook peentjes op de (voor)bank, met al die zwaaiende kapmessen om me heen! je bent gewoon geboren voor HET AVONTUUR! Als het maar niet te "saai" is in het gastgezin? Ons avontuur was vandaag een strandwandeling! Nou eigenlijk hoefden we niet te lopen, maar werden we geblazen naar Castricum! kees verdween in een grote zandstorm. Heb hem later wel weer gevonden, vast geklampt aan een strandpaal! Eind goed al goed.
    Stormachtige groeten van ons uit Heemskerk

• 11 Januari 2007 - 20:49

Maaike 7/8:

het lijkt me heel leuk daaro in ghana als ik het sow hooor..
    en wat heeft u al veel mee gemaakt en verder nog heel veel plesier en maak heeel veeel mee...
    KiZzz MaAikE

• 12 Januari 2007 - 15:17

Pien:

hoi juffie,aan alle berichten te lezen heb je al heeeeeel veel gedaan daar.
    en nog even terug op het verhuizen pappa begint op 1 maart en het bedrijf betaald voor hem een appartement of hotel kamer.
    en we verhuizen of in de zomer vakante of in de herfst vakantie :-(-.
    maar niet tussen de vakantie's in.
    xxx pien
    veel succes in Tamale

• 12 Januari 2007 - 16:40

Gr.6/7 Nina:

het was heel leuk met juf chantal en meester brouwer hoor !
    we mochten op internet :P van juf chantal verder was het echt geweldig dus u hoeft geen zorgen over ons te maken hoor
    doeii Nina

• 12 Januari 2007 - 17:05

Saskia:

heey lein,

Wat leuk al die dingen!! touwbrug, hilton(ja hoor doe maar weer luxe:P)en cape coast(daar wilde je graag heen:))
    Wel creepy die mannen met messen.. heb je papper spray mee:P;) maar gelukkig dat er niets raars is gebeurt toen..!
    Hier is het helemaal goed hoor!! het is echt super leuk met Chantal:) we kunnen ook al zo lekker kletsen! dus maak je maar geen zorgen om ons..dat gaat wel goed!!
    behalve met het weer misschien.. ik werd bijna van me fiets afgeblazen:P
    maar lein, veel plezier verder en ik geniet van je verhalen!!

kuss sas

• 12 Januari 2007 - 17:51

Annet Smit:

Wauw, ik ben echt jaloers op je hoor. Echt helemaal te gek, zo`n avontuur.
    Geniet er maar lekker van. Groetjes Annet

• 12 Januari 2007 - 22:06

Wendy:

Zo, wat gaaf zeg! Dit soort dingen hebben wij alleen nog maar in films gezien! En wat lekker zo'n luxe hotel! x Wen

• 13 Januari 2007 - 03:46

Sjors:

blij om te lezen dat alles goed met je gaat. en wat wordt je verwend. hier gaat ook alles goed vlieg straks naar new zealand en heb daar dan nog twee maanden.
    groetjes uit brisbane sjors

• 13 Januari 2007 - 09:10

Sandra:

Wat een avonturen weer!! echt gaaf hoor. Maar ook wel spannend he! het klinkt allemaal nogal gevaarlijk ha ha. Nou geniet er nog maar ff van, hier is het rot weer:(, nou ik spreek je weer, kijk uit naar je volgende email, liefs sandra.

• 13 Januari 2007 - 19:02

Danny:

het was een grappig stukjuh met mii gaat het goed op school met juf chantal en meester brouwer het was deze week gezellig nou doeii :)

• 13 Januari 2007 - 19:54

Odil:

Hallo leintje,de vliegreis is goed verlopen,J.W.kwam mij ophalen,het weer viel tegen het was erg fris en heel wat graden lager dan in Ghana.Gisteren kwamen je vader en moeder naar Schagen even bij praten onder het genot van een kopje koffie.Ze vonden de fotoos heel indrukwekkend,ik heb wat verhalen verteld maar niet alles want anders heb jij niet zoveel meer te vertellen.
    We zijn vanavond lekker uit eten geweest met de fam.het was erg gezellig en ik had natuurlijk veel te vertellen.
    Lein ik beloof je, we gaan nog eens terug naar Ghana.
    Ik vond het werelds om daar met jou te zijn. Groetjes xxxjes en iedereen die mij lief vind de groeten.
    Odil ook wel Beatrix genoemd

• 13 Januari 2007 - 20:42

Annemieke:

He avonturier,

Wat een stalen zenuwen heb jij. Zelfs na een kapmessenincident gaf jij de taxichauffeur zijn zin niet. Stoer hoor!Lekker dat jullie de laatste dagen zo verwend zijn. Is weer eens wat anders he? Heel veel plezier de komende tijd.

Liefs, Miek
    P.s. Ik vind die foto van de olifanten helemaal geweldig!

• 14 Januari 2007 - 11:12

Thijs En Zus:

He Marjolein
    Leuke, spannende, avontuurlijke verhalen!
    Je ziet het gebeuren, 'k zou graag een tijdje met je willen ruilen.
    Lieve groeten van ons beiden

• 14 Januari 2007 - 15:35

Ank En John:

He lieve Maxi-lein, heerlijk om weer wat van je te horen! Je hebt inmiddels al heel wat van Ghana gezien samen met Odil. Maar als je alleen bent moet je maar niet in een taxi stappen hoor!!! Wij hebben vanmiddag bij Ruud de foto's van Odil bekeken. Ik zou er ook zo zin in krijgen! Het is erg prettig dat je daar de minister in je "kennissenkring" hebt. Je weet maar nooit waar dat goed voor is. Heb je onze sms-jes nog ontvangen en als het goed is ligt er in Tamale ook een brief voor je vanaf de Mercuriushof. Nou Marjolein, morgen begint er een nieuw hoofdstuk van je Ghana-avontuur en hopelijk beleef je daar ook weer veel leuke dingen. Geniet ervan en veel plezier bij je Ghanese gastgezin! Liefs van John en Ank.

• 14 Januari 2007 - 22:09

Annemieke:

Marjolein, geweldig dat je dat mag meemaken.
    Die olifanten foto is toppie.
    Ik hou van olifanten.
    geniet hier enorm van.
    Ik heb ook een klein plekje in mijn hart van Africa. ( tanzania.)

groetjes en heel veel plezier op je werk plekje.

(Annemieke van Jan uit obdam).

• 15 Januari 2007 - 10:33

Hajo:

Hee Marjolein!!!!! Alles goed met jou daar? Jij maakt wel een hoop avonturen mee zo! Gaat het wel goed nu in je upje?? Buhhuuuhhh!! Veel suc6 daar met je werk!!

Groetjes Hajo

• 15 Januari 2007 - 14:29

Saskia:

heeyyy meis. Inmiddels ben je in Tamale aangekomen. we hebben al flink wat uurtjes samen doorgebracht en ik weet zeker dat er nog vele zullen volgen. Ik vind je een topwijf!!! Binnenkort maar s ff stappen he;-).

Dikke kus.

hihi terwijl ik dit type zit je tegenover me in t internetcafe,

• 16 Januari 2007 - 16:03

LoisJolineAnniekLara:

gr 8

Heey Juffertje

Fijn dat u het naar u zin heeft..
    we krijge juf Suzanne inplaats van juf annechien want juf suzanne voelde zich niet echt lekker bij de kleuters dus krijgenwe voortaan juf suzanne op maandag
    We missen je een beetje BOEL!!!!!!!!!!!!:(

We love you !!(L)
    xxx joline anniek lara en lois

• 24 Januari 2007 - 14:08

Kay Gr.6: