HOLA! - Reisverslag uit Bogota, Colombia van Marjolein Stuifbergen - WaarBenJij.nu HOLA! - Reisverslag uit Bogota, Colombia van Marjolein Stuifbergen - WaarBenJij.nu

HOLA!

Door: Marjolein Stuifbergen

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

15 Juli 2007 | Colombia, Bogota

Como esta? Hoe gaat het?
Mijn spaans blijft lastig, dus ik zal verder gaan in het Nederlands. Hebben jullie de hittegolf van dit weekend overleefd of viel het tegen? Ruud, hoe was je partynight zaterdag van 3 verjaardagen?

Met mij alles goed! Helaas heb ik geen bereik met mijn phone (zal eens 1x meezitten) dus ik kan niet bellen of smsn. Jullie ook niet naar mij. Ik kan hier mailen, dus ik houd jullie op deze manier op de hoogte! Het is hier 7 uur vroeger, grappig he?

Gisteren een reis van 29 uur achter de rug met een record van 4 vliegreisjes. De eerste 20 uur gingen erg snel: slapen,kletsen, filmpie kijken en af en toe stoer in mijn Spaanse boek kijken! We hadden na 2 ritjes een stop van 5 uur, dit was het echte inkakmoment. De laatste 2 vliegreisjes instappen, riem vast en slapen maar!

16-7-2007
Sorry,moest gisteravond eten,dus kon mijn stukkie niet afmaken. Tijdens al onze vliegreisjes was er nog even paniek in de tent...onze koffers waren wl.niet meegenomen in het vliegtuig vanaf Caracas. Zoals John altijd zegt: Het Komt Altijd Goed, lagen ze na vliegreis 4 gewoon op de band: iedereen was zo blij!

We werden opgehaald door een paar Colombiaanse meiden van het project. Lena, het meisje waarbij de 3 MN gaan slapen was er ook. Hele leuke griet en kon ook nog eens goed Engels praten: JOEHOE! Het enige nadeel...2 grote honden:oei! We zullen zien... Ik voel me helemaal thuis tussen mijn lengtegenoten. Wat een vriendelijke mensen

We werden met een busje (koffers op het dak) naar een hotel gebracht. Met de 3 MN op de kamer geslapen: Maghen, Margret en ikke. Rond een uur of Dat redden we de komende weken hoor,lachen!

Omdat we geen horloge,klok hebben was ik al om 8 uur wakker. Helemaal klaar toen Maghen zei dat we nog 3 uur konden slapen...bedje maar weer ingekropen. Fruit ontbijt op straat en daarna een leuke kennismaking met de Colombiaanse vrijwilligers in het buurthuis. Dit buurthuis is voor een soort opvanghuis waar straatkinderen of arme kinderen terecht kunnen. Ze krijgen daar eten, mogen douchen en ze kunnen lekker spelen. Wat een contrasten hier: mensen en buurten zoals bij ons en dan zulke wijken waar de mannen onder het smeer zitten en sleutelen aan auto´s, straatkinderen die zich de vorige jaren nooit gedouched hebben en het stinkt er onwijs.

Daar tussen staat ook het buurthuis, maar als je ziet hoe gezellig ze de muren hebben geschilderd,geweldig. Echt zo enthousiast en aardig zijn ze. We kregen een lunch die zo groot was dat Sonja Bakker ervan zou schrikken. Sommigen kunnen totaal geen Engels en wij un poco (beetje) Spaans, maar met handen en voeten kom je heel ver.

Aan het einde van de dag gingen we met de taxi naar het huis van Lena,ons gastgezin. Bang voor de 2 grote honden,maar die vielen hartstikke mee: look like Goldenretrievers (schrijf je dat zo?) De hele fam stond ons op te wachten. Gelijk een zoen en onze koffers werden naar binnen gedragen. gezellig gezeten en daarna naar onze kamers. Een 1,5 persoonsbed met z´n 2-n en een 1 persoonsbed. Zij slapen nu op matjes bij elkaar...wat gastvrij weer he? Na het heerlijke diner,liepen we met de hele fam een rondje.

Daarna kwam de topper van de dag: ik had een cd vol Nederlandse en grappige Engelse liedjes meegenomen voor Lena. We hebben toch staan dansen...als eerste de vogeltjesdans, luv, kedeng kedeng, hoofd schouders knie en teen. Zo gelachen, wat ze doen met alles mee! Een glaasje rode wijn en toen gingen we helemaal los...Leuke eerste, onvergetelijke avond dus!!!

Adios!!! Tot de volgende keer maar weer... liefs Marjolein

• 16 Juli 2007 - 07:29

Sceer:

waar ben je nou weer beland?
    Je blijft toch niet weer zo lang weg eh?
    gegroet sceer

• 16 Juli 2007 - 07:57

Suzan:

Lein! Heb even helemaal gemist dat je nu al weg zou zijn. Snel afspreken als je terug bent????????? Succes met je Spaans! Adios.

• 16 Juli 2007 - 08:43

Chris:

Muy bien! Have fun! Geniet ervan.. (talen knobbel ben ik hè?)

• 16 Juli 2007 - 10:22

Nadia:

Hola guapa, que tal?? me es bien pero hace mal tiempo, desgraciadamente!!
    haha. zo kan ik mijn spaans ook weer een beetje ophalen! Je zal wel moe zijn van de lange reis! Veel plezier en ik ben benieuwd naar je verhalen. Liefs na

• 16 Juli 2007 - 15:40

Elina:

Eey Marjolein!

Je verhaal is weer erg leuk om te lezen zeg! Je hebt alweer veel leuke dingen gedaan. Lekker dat je t gelijk weer zo naar je zin hebt!
    Nou ik ben benieuwd wat je allemaal nog gaat meemaken daar!
    Veel succes iig!
    x

• 16 Juli 2007 - 15:52

Marloes:

He Lein,

Das even snel, heb je amper terug gezien of je bent alweer verdwenen ;-), maar ook jij hebt de smaak goed te pakken!

Ik heb even gemist wat voor project je precies gaat doen, maar ke mails geven al iets prijs..

Ben benieuwd, heel veel succes daar!

Ik zal je verhalen weer gan volgen...

Groetjes uit Indonesie ;-)!

Loes

• 16 Juli 2007 - 17:21

Sigrid:

Hej Marjolein!

Je zit er dus toch! Jonas vertelde dat je nog een prik moest halen en als je een bobbeltje kreeg, mocht je niet naar Colombia, en aangezien alle vrijwilligers uit Ghana bobbeltjes hadden... Maar gelukkig voor jou niet :-)
    Ga je nog naar het project Amigos Colombianos en het familie-meisjes huis van Frank van Rijn??? En doe jij dan nu mee met dat uitwisselingsproject wat laatst in de krant stond, waarvan de colombiaanse jongeren rond kerst deze kant op komen??
    Jonas zit momenteel in Bussum, op kamp met Jong Nederland. Wel wat anders dan Medellin. Maar waarschijnlijk ruikt hij (en Sari ook, die is mee) na een week net zo als de Colombianen die jij omschrijft :-)
    Nou leuk hoor, hou iedereen maar weer op de hoogte, onwijs is dat! Veel plezier en succes daar!

Sigrid en Co.

• 16 Juli 2007 - 17:59

Ruuuuudje!!!:

Hey leintje! Klinkt allemaal weer goed! Is het weer daar een beetje ok? Hier regent het pijpenstelen dus erg mooi vakantieweer is het niet! Erg leuk stukkie en ben blij dat alles tot nu toe super is! Doe die Colombianen de groeten van me en uiteraard ook je overige nieuwe vrienden!

Tot snel!
    Dikke X Ruud

• 16 Juli 2007 - 18:15

Wim En Lies:

Heeej Lein,

Wat een leuk verhaal weer, nou zo te lezen is het weer dikke pret met de vogeltjesdans,een gezellige boel daar in je gastgezin, dat is wel 3 weken uit te houden, dat tref je maar weer. Hier alles goed,we hebben zaterdagochtend om 6.00 nog met Ruud koffie gedronken,en zijn daarna nog lekker in ons bed gedoken.De hittegolf valt tegen,veel regen en onweer,op dit momemt is het noodweer,het is 20.00 en het is pikdonker,dus je mis niks hoor! Leuk dat je het zo naar je zin hebt, we zijn alweer benieuwd naar je volgende verhaal. Doe de rest van de groep de groeten van ons en heel veel plezier.

Groetjes en liefs van ons.

• 17 Juli 2007 - 18:19

Ank En John:

Hey Marjolein, wat een gezellig verhaal heb jij weer voor ons geschreven! Zo te lezen heb jij het al weer aardig naar je zin daar samen met de andere HIP-gangers! En met het gastgezin heb je het ook goed getroffen, maar zij ook met jou natuurlijk!! Wat zal dat een gezellige boel geweest zijn samen met die Colombianen aan het zingen en dansen!! Je weet iedereen ook wel aan de gang te krijgen met die gezellige Hollandse muziek. Wat die grote honden betreft: het scheelt natuurlijk wel dat je Roxy al gewend bent!!. Nou Lein, veel succes met je projecten daar en nog heel veel plezier met elkaar. Liefs van John en Ank

• 18 Juli 2007 - 04:07

Jordy:

hee Buuf!!
    alles goed daar?
    klinkt goed allemaal!
    heel veel plezier nog!
    en groeten uit guatemala!
    kus

• 19 Juli 2007 - 19:18

Chantal:

Heey Lein!
    Jammer dat smsen niet lukt... Dan maar zo! Gelukkig heb je het weer goed naar je zin. Houden zo! Ben benieuwd wat je allemaal nog meer te wachten staat. We lezen het vast gauw!
    Ik ben net terug uit Gran Canaria, moe maar voldaan! Was erg leuk; veel luxe, mooi weer, heel veel lekker eten en natuurlijk gezellig met de dames!
    Wacht je volgende verhaal met smart af..!
    Liefs Chantal

• 20 Juli 2007 - 12:34

Lois:

Hee Juf,

Fijn dat alles nu naar zin is en alles goed zit!
    Ik vind het al aardig wat hoor met je spaans;) Grappig dat ze met alles meedoen, als ik ouder ben en oud genoeg om mee te gaan dan doe ik dat( als u dat goed vind )
    Voor mij gevoel ben je me juf niet meer maar gewoon een vriendinnetje(L) ik ben wel van je gaan houden hoor, je eerste en beste klasje, en mijn eerste beste klein maar fijne juf!

Nog veel plezier in Colombia en eeh,
    Ik hou alles bij!

1.000.000 Xxx-Jes Loissje (P.S. het meisje vanuit je eerste klasje die je superrrrrrrrrr, mist.) xXxXxXxXxXxXx

• 21 Juli 2007 - 20:43

Wendy:

Hoi Lein,

Leuk om weer iets van je te lezen! Je weet je weer uitstekend te vermaken! Ik ben net teruggekomen uit Italië. Het was erg lekker daar!Appartementje aan het strand en lekker warm, heerlijk!

Veel plezier verder!

Groetjes Wendy

• 23 Juli 2007 - 06:26

Lianne:

Hey Lein,
    Super hé dat ondanks dat de mensen zelf bijna niets hebben ze toch alles wat ze hebben aan de gasten geven. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren.
    Succes in Colombia, ik ga je volgen!
    Liefs Lianne

• 23 Juli 2007 - 13:32

Snuin:

Dag Leintje,

Zat in het vliegtuig terug van de vakantie en hoopte dat je een bericht had gestuurd. En jawel... Ik wacht je volgende verhalen af want ik ben benieuwd wat jullie nog allemaal gaan doen. Heel veel succes.

Groetjes

• 25 Juli 2007 - 18:00

Ingrid:

Hoi Marjolein, je hebt de smaak goed te pakken denk! Is ook wel heel erg dankbaar werk als ik het zo lees. (leuk dat je het allemaal weer opschrijft) Ik ben niet zo'n boekenlezer, maar als jij er 1 schrijft ga ik 'm zeker lezen je kunt het zo leuk omschrijven allemaal...
    Nou Marjolein veel succes en plezier nog daar, voor je het weet is het weer voorbij. En ik hoop wel dat je in het najaar weer tijd hebt voor dat andere goeie doel (sint Hosv weetjewel, haha)
    Liefs Ingrid H.