Ingelast stuk: bom is ontploft! - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Marjolein Stuifbergen - WaarBenJij.nu Ingelast stuk: bom is ontploft! - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Marjolein Stuifbergen - WaarBenJij.nu

Ingelast stuk: bom is ontploft!

Door: Marjolein Stuifbergen

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

31 Januari 2007 | Ghana, Tamale

lEKKER RUK ALLEMAAL!

Kwam gisteren thuis nadat ik een stukkie op de site had gezet...werd geschreeuwd of ik mijn eten wilde: graag! Juliet zei dat Peter van Norghavo was geweest die middag (bons bons deed mijn hart). Na het eten moest ik praten. Dan eet je niet echt lekker meer kan ik je vertellen. Ze keek me ook de hele tijd aan tijdens het eten.

Na het eten dus gepraat met Juliet waar de kids bijzaten (?). Ze had weer hetzelfde verhaaltje als vorige week: ik doe niks verkeerd, de neef drinkt teveel (hoor alleen het omgekeerde: dat zij alcoholist is) en daarom zegt ze daar wat van (schreeuwen bedoelt ze), de vrijwilligers die voor mij waren hadden geen problemen (hield wijs mijn mond), ze houdt niet van praten en zegt toch altijd hallo en doei (met een gezicht op onweer). Na het gesprek, met de neven lekker geroddeld onder het genot van een star! Het zat me toch niet helemaal leker, omdat ik het gevoel had dat ze niet begreep waar het bij mij omgaat: ik wil dat ze gewoon eens wat vraagt en niet de hele tijd zo boos kijkt. Ik wil me welkom voelen in hun huis en niet de hele tijd op mijn tenen hoeven lopen. Wat enthousiaster tegen mijn gasten zou ook niet verkeerd zijn.

Vanmorgen heb ik dus net zo lang gewacht tot de kinderen naar school waren. Heb haar verteld wat ik tegen Peter zou zeggen: dat we gepraat hebben en dat we het nog een keer gaan proberen! Dat Juliet gaat proberen om wat meer interesse te tonen en ik zal ook weer wat aan haar vertellen. Vond het wel slim bedacht...ha ha ha. Je had haar eens moeten zien kijken: dat was ze dus NIET van plan! Desmond werd uit zijn bed geroepen. Die was zeer verrast, want die dacht dat het na ons gesprek goed was. Weer het verhaal van gisteren opgerakeld en ze begon weer over de andere vrijwilligers. Dan kan je hem krijgen ook...ik heb gezegd dat ook de vorige vrijwilligster problemen had met haar gedrag, maar die durfde het niet te zeggen. Ik wil het graag oplossen en eerlijk zijn met hen: WOEST WAS ZE! Ze wilde weten wie dat had gezegd (lekker hoor Lein, dacht ik bij mezelf: werk je nog verder in de nesten!) Ik zei dat dat niet belangrijk was.

Ik heb ook gelijk even ingebracht dat ik het jammer vond dat ze niet welkom was tegen mijn gasten. Daar zit je dan naast een wijf die tekeer gaat in een andere taal...wat voel je je dan klein zeg! Ik heb aan Desmond gevraagd wat voor oplossing hij zag, want met haar viel niet meer te praten. Ik moest zelf beslissen of ik wilde blijven of niet. Rotwijf schreeuwde alleen maar dat ik moest wonen bij de andere leerkrachten! Ik heb mijn fiets gepakt en reed met een rotgevoel weg met op de achtergrond het geschreeuw van Juliet tegen Desmond.

Onderweg gestopt en ergens lekker mijn frustraties weggesmst! Toen naar office. Peter heel kort gesproken, want hij moest weg. Net weer bij hem geweest. Hij gaat praten met Desmond en dan kijken wat er geregeld kan worden. Zie er nu al tegenop om naar huis te gaan...

Gelukkig gaan we met een groepje vrijwilligers vrijdag naar Hand in Hand (de verstandelijk gehandicapten waar ik eerst wilde werken), zaterdag naar het apenresort en daarna de watervallen van Kintampo...kan niet wachten tot ik wegga!

Zucht...zucht: het lucht wel op!
Liefs een opstandige Marjolein

• 31 Januari 2007 - 16:22

Ruuudje:

Hey Lein,
    Wat een verhaal weer...Hop naar een nieuw gezin zou ik zeggen...in de buurt van Tamale, scheelt ook weer fietsen!

X Ruud

• 31 Januari 2007 - 16:27

Chris Obdam:

Yo Girl! Goed voor jezelf zorgen daar.. Op de muur maar een kalender maken en de dagen af tellen...

Met die apen op het apenresort valt waarschijnlijk nog een beter gesprek te voeren naar met die Juliet! (Vind het een schijt wijf en ik heb haar nog niet eens in het echt gezien!)

Een stevige knuffel stuur ik digitaal naar Ghana, zal je 'em afvangen?)

Groeten,

Chris

• 31 Januari 2007 - 16:49

Rob En Anke:

Lekker vrouwtje, 1e fase: ik heb geen alcoholprobleem, maar hij....
    Hopen dat je bij iemand terecht kan die wel interesse in je toont in wat je doet en meemaakt. Succes en sterkte!

Anke en Rob

• 31 Januari 2007 - 17:35

Meta :

Hee lieverd laat je naar beneden halen door zo'n muts je bent een top wijffie en dat kan ze niet van je af nemen.. net wat ruud zegt op naar je nieuwe gastgezin en weer vollop genieten

Dikke Kus Meet

• 31 Januari 2007 - 18:13

Renée:

Nou zeg wat 'n verhaal. Ik kan me zo voorstellen dat het je niet lekker zit; ook al ken ik je nog niet zo lang, ik heb wel gemerkt dat eerlijkheid en lekker met elkaar omgaan belangrijk voor jou zijn.
    Ik wens je heel veel sterkte en vind het moedig van je dat je je frustraties ter sprake hebt gebracht.Laat het maar van je afglijden komend weekend. Veel plezier dan.

• 31 Januari 2007 - 18:49

Natascha:

he lieve marjolein,

laat je niet kisten hoor! Ik hoop dat je snel een lekker en heel wat gezelliger plekje zult vinden waar er tenminste aandacht voor je is.

Goed dat je je gal hebt gespuwd, "Better out than in I always say"!!!

Hele dikke kus en sterkte
    Groetjes van allemaal hier

• 31 Januari 2007 - 18:50

Suzanne (Pabo):

Jeetje lein,
    Wat maak je een hoop mee, ik vind dat je er echt super mee omgaat, diep respect!!
    Hopelijk snel een nieuw gastgezien, waarbij je je echt welkom voelt, want dat is echt heel belangrijk als je zo ver weg van huis bent!

Dikke kus,
    Suzanne

• 31 Januari 2007 - 18:57

Annemieke:

He Leintje,

Laat je niet uit het veld slaan hoor! Dit is jouw reis en jouw ervaring. Als zij zo chagerijnig wil doen, dan doet ze dat maar lekker tegen iemand anders.

Heb je andere (woon)opties? Kan je niet dichter bij je school gaan wonen? Straks als je terugkomt kan je er misschien wel om lachen. Hou je taai!

Liefs, Miek

• 31 Januari 2007 - 20:04

Sigrid:

Hoi Marjolein,

Bekijk het maar positief: wat heb jij een hoop geleerd van dit rottige viswijf! Nu op naar een verblijfadres en daar de vele leuke Ghaneese dingen oppikken en dan in april met een bomvolle rugzak vol ervaringen terug naar ons koude kikkerlandje komen! Zet 'm op. Je weet nu zeker van jezelf dat je het kunt :-) (wij wisten dat allang hoor!)
    Liefs, de Koelemannen

• 31 Januari 2007 - 20:21

Sandra:

Hoi Lein Wat een verhaal, zeg! ik sluit mij bij de rest aan opzoek naar een nieuw gast gezin met gezellige moeder! Veel plezier bij het apenresort en bij de hand in hand en suc 6 met dat rotwijf.
    x Sandra

• 31 Januari 2007 - 21:08

Snuin:

Leintje,

Wat balen allemaal zeg! Ik ben het helemaal met Ruudje eens. Lekker naar een ander gezin. je bent daar om de mensen te helpen en je steentje ook binnen het gezin bij te dragen. Als het dan zo moet... Ik vind het goed dat je zo voor je zelf op komt. Laat ze maar zien dat er met jou niet te spotten valt,haha. Ik hoop dat er snel verandering komt. Hou je taai meissie.

Kus Snuin

• 31 Januari 2007 - 22:46

Rina :

Hoi Marjolein, echt heel leuk om al jouw verhalen zo op de computer te lezen, ik kan echt niet geloven, jij bent altijd zo blij en opgewekt en dan moet je uitgerekend zo'n nare vrouw om je heen hebben, opzouten, probeer als dat mogelijk is of er nog ergens anders een lief pleeggezin is voor je, wordt het voor jouw persoontje ook allemaal wat makkelijker. Nu lieve Marjolein, ik probeer wat van mij te laten horen, alles o.k. hier, hou je goed en haal jezelf niet naar beneden. Groet Rina

• 01 Februari 2007 - 07:36

Irma:

Wat een s.....wijf!!!! Praten heeft blijkbaar geen nut dus dan maar tijd uitzitten en als ik het goed begrijp maandag naar een nieuw gezin. Geniet lekker van de dingen die wel leuk zijn! Nog bedankt voor je kaartje (gister aangekomen) en voor je sms op de 24e! Top trouwens voor Ruud met zijn baan! Ik stuur je binnenkort een mail met een uitgebreider verhaal! Lfs, Irma

• 01 Februari 2007 - 10:07

Marielle:

Hey , buuf , verdomme wat zal je je eenzaam op dat moment voelen , Ik hoop voor je dat je naar een ander gezin kunt , want dit houd niemand nog 2 maanden vol , sterkte meid !!! kus van de buurtjes

• 01 Februari 2007 - 15:29

Ingrid Stapel:

Hoi Marjolein, het blijft wel spannend zo om je te blijven volgen. We hopen dat de stres snel oplost. We houden het in de gaten op de website. Veel sterkte,
    de Stapeltjes

• 01 Februari 2007 - 17:57

Lein:

Heerlijk dat jullie zo meeleven!Het is geregeld hoor, ik ga maandag naar een ander gezin! Jullie horen snel van mij...dikke kus lein

• 01 Februari 2007 - 18:05

Robert En Maaike:

Hoi Lein,

Echt wat voor jou dit!! Is er geen andere leuke Ghanees bij wie je in huis mag?? Iedere man daar wil wel zo'n lekker blond ding toch ! ;)
    Ik vind dit echt niet kunnen gewoon, je zou zeggen dat die organisatie daar meer aandacht aan besteed!
    Sterkte!

liefs van ons

• 02 Februari 2007 - 11:28

Suus:

Jeetje Lein, wat een geweldige foto's! Vandaag is je leuke weekendje begonnen en dan maandag lekker een nieuwe start. Je hebt het weer helemaal voor elkaar! Superbewondering voor de manier waarop je het bespreekt, bekijkt en beleefd. En heerlijk dat je het op deze manier met ons kunt delen. Wat krijg je telkens een reacties, he? Zo leuk voor jou, maar voor ons is dat ook heel leuk om te lezen! Heel veel succes maandag en ik hoop dat je ons snel weer op de hoogte brengt. Dikke kus van de Stamlandjes

• 02 Februari 2007 - 14:52

Lois&Maaike 7/8:

Lieve juf,:)
    Wat heeft u het toch zwaar:(
    Wij moesten erg lachen bij de foto's vooral om ''rotwijf lacht op foto'' wat een lief bijnaampje:) Nu beseffen we pas hoe erg we u missen:(!!!!!
    Maar hele schattige kindjes allemaal zeg!!!
    Je zusjes en broertjes kunnen in ieder geval wel lachen he? !!
    Kortom.. WE HOUDEN VAN U!!

1 miljard kusjes.. Van lois en maaike (nog steeds u lievelings leerlingetjes??:P:))

• 02 Februari 2007 - 20:41

Naomi Oud Leerling:

hoi piepele pooi.
    ken je me nog juf.
    ik hoop het wel hoor,
    want ik heb wel wat te vertellen.
    we hebben vandaag een film met meester gekeken.
    grease!!
    het was een hele leuke film.
    ik mis u wel heel erg.
    iedereen is de klas ook.
    ik vind die foto met dat kind heel erg leuk hoor.
    ik heb laatst kelly nog gezien.
    het was een heel leuk moment om haar te zien.

groetjes en heel veel liefs Naomi een oud leerling van u.

p.s.:ik wou dat u nog hier was, want het is hier zo saai zonder u.

• 02 Februari 2007 - 23:43

Hans Zijp:

Hoi Marjolein,
    Dit zal wel als een volslagen verrassing voor je komen he? Zomaar een berichtje van mij. Ik was van de week even op school, na een lange tijd niet geweest te zijn. Zodoende hoorde ik van jouw vertrek naar Ghana. Is het leuk daar in Afrika? Wat een leuke site heb je gemaakt zeg,ik heb alle foto's bekeken en volgens mij vermaak je je daar wel. Nou ik eigenlijk ook wel de laatste tijd( het gaat steeds een beetje beter met me hoor). Het is nu vrijdagnacht 00.30 uur 2 feb. dat ik dit schrijf; laat he? Tot zover een eerste reactie, al is het niet op het bovenstaande.

Tot schrijfs,
    Hans
    p.s. mijn e-mail is jm.zijp@quicknet.nl

• 03 Februari 2007 - 08:55

Naad:

Hey Lein,

Super joh, een ander gezin maandag. Wat een opluchting!! Nu maar hopen dat het een leuk, gezellig en gastvrijer gezin is dan je hebt gehad.

Suc6.

Dikke kus Na

• 03 Februari 2007 - 17:35

Wendy:

Hoi Lein,

Leuk, zoveel foto's! Ik hoop dat er een oplossing komt voor 'het probleem'zeg. Zo'n viswijf is ook niets!
    x Wen

• 04 Februari 2007 - 09:04

Barry Barrel :):):):

leuke foto`s.
    en ik zie dat je het leuk heb ge had .
    les geven ook.
    ik hoop het wel
    eng die doodts kisten hahahaha.
    ik miss u wel hoor oei doei :):):):):):):):):):)

• 04 Februari 2007 - 12:00

Suzan:

Lieve Lein,
    sprak gisteren je moeder (kwam ik tegen in Opmeer) en als ik het goed begreep ga je morgen naar een nieuw gezin. Klopt dat? Ik hoop het echt voor je, dit breekt natuurlijk helemaal op. Je foto's zijn trouwens geweldig, echt heel mooi. Zo zie je goed het verschil tussen vakantiefoto's (met tante) en real life foto's zal maar zeggen. Lein, je weet waar je het voor doet, vergeet dat niet. We leven allemaal met je mee en ik hoop voor je dat je (morgen?) snel een nieuw gezin krijgt. Liefs en een dikke kus Suzan

• 04 Februari 2007 - 13:06

Wim & Didi:

Hoi Marjolein,

Probeer dat gedoe met dat 'wijf' snel te vergeten en onthou alleen de mooie dingen die je daar mee maakt. Aan de opsomming van je veranderingen die je de vorige keer schreef zie je al dat de ervaring heel goed voor je is. Sterkte verder en hoop dat je bij je nieuwe gezin het heel erg naar je zin gaat krijgen.

Groeten Wim & Didi

• 04 Februari 2007 - 16:47

Tante Vera:

hallo marjolein
    wat hoor ik nou weer
    laat goed merken wat je wel en niet accepteer hoor.
    tenslotte moet je op deze tijd met een positief gevoel kunnen terugkijken
    ik hoop dat je bij aardige mensen komt en kom voor jezelf op

doeiiiiii groetjes van ome jan en je tante

• 05 Februari 2007 - 11:22

Ingrid H:

Hoi Marjolein!!
    Wat een verhalen allemaal, het kan rechtstreeks naar de drukker! Maar Marjolein, zoals wij iedere keer met de evenementencommissie ondervinden.... het komt altijd goed!! Denk daar maar aan als je weer zo'n lastig moment hebt! En als ik het zo bekijk, doe je weer heel veel ideeen op voor de volgende "sint". (En dat nog wel zonder "restpapier" haha)
    Nou marjolein, ik hoop dat je volgende gezin gezelliger is dan deze, want dat verdien je je bent een bikkel!!
    dikke kus Ingrid

• 06 Februari 2007 - 08:52

Jurg&:

Hey ieniemienie! Wat een avonturen joh!! Weer eens wat anders dan slapen in een oranje camper (-;

Ik ben inmiddels ook al weer terug op Nederlandse bodem sinds dit weekend... Leuk om iedereen weer eens te zien!
    Jij moet dus nog even, hoop dat je in een betere situatie terecht komt binnenkort.

• 06 Februari 2007 - 08:56

Jurg&:

ho ff te snel op enter gedrukt... Ik wilde nog zeggen onwijs veel suc6 daar! Dikke kus,

Jurg

• 06 Februari 2007 - 12:27

Alice Wallaart:

Marjolein,

Wegwezen daar!! Je bent veel te veel bezig met negatieve dingen. Als je zo ver weg zit moet zo'n huishouden je thuis worden en dat gaat het hier echt niet meer lukken.

Heel veel sterkte!

groetjes,

Alice

• 06 Februari 2007 - 18:44

Marion:

Lieve Marjolein,
    Wat goed dat je dit aangekaart hebt en weg bent gegaan.Hopelijk vind je een beter thuis ;dat heb je echt verdiend.Bedankt voor je mooie lange brief aan ons allemaal.Peter heeft hem vanmiddag voor-gelezen.Wat maak jij veel mee.De inspecteur was tevreden,we mogen echt trots zijn op onze school.We missen je,ik denk veel aan je.Wat een dotjes die kinderen van je school,sterkte groetjes ,Marion

• 06 Februari 2007 - 18:50

Fleur 6/7:

hoi juf,
    hoe gaat het?
    met mij gaat het goed behalve dat ik verkouden ben.
    en een vraag:
    heb je het dekendje al uit gedeeld of licht hij nog in je (hele) grote tas te slapen.
    ik denk het niet.
    wij hebben vandaag 06-02-2007 de brief ontvangen.
    bedankt voor de leuke brief.
    er staan (hele) leuke foto's op je site.
    ook een paar hele zielige.
    jij weet nu ook dat hijm wee niet leuk is.
    heb je dat nog nooit gehad ofzo?
    ik heb het altijd in het begin als je ouders er niet meer zijn.
    en als we wat leuks gaan doen dan vergeet ik het.
    en dan mis ik ze niet meer.
    ik horde dat je naar een ander gast gezin gaat.
    klopt dat?

mamma

• 07 Februari 2007 - 09:57

Jacqueline En Kees:

Hoi Marjolein,

We gaan ervan uit, dat je nu een onwijs leuke, gezellige, k(n)usserige, pittige pseudo-moeder hebt getroffen!! Wat een goede indruk krijg je zo van het leven dat je nu leidt. Prachtige foto's en wereld verslagen! Nou de groeten en tot mails of zo

jacqueline en Kees

• 07 Februari 2007 - 14:16

Janine:

Heey Marjolein, een tijd geleden he:) ik ging toch maar eens lezen was wel benieuwd. Ik loop nu stage op de hieronymus op de locatie speelwagen, dus dan spreek ik je later wel weer. Heeeel veel succes en plezier verder. Ik blijf lezen :)

• 07 Februari 2007 - 17:44

Wim En Lies:

Lieve Lein,

Net je smsje gehad,Lekker voor je dat je maandag naar een ander gastgezin gaat. Nog even vol houden,het week-end ga je al leuke dingen doen, dus het komt allemaal wel voor elkaar. Geniet van het week-end en neem een lekkere borrel en een dikke zoen van ons.

• 07 Februari 2007 - 20:32

Annechien:

hoi lieve Lein,
    wat een dramaverhaal, ik hoorde het al van willem Die maakte zich natuurlijk zorgen om je). Het maakt je ervaringen alleen maar kleurrijker hoor!! Laat dat mens lekker in de ... zakken, een waterput ofzo. Nou in elk geval wel waanzinnig mooie foto's. Beter daar een stukkie fietsu dan hier hoor!!
    Dikke kus
    Annechien

• 08 Februari 2007 - 15:23

Ninette! (K) 6/7:

Hee Liieverd!

daar is het zeker warm, maar hier zit het gewoon te sneeuwen! wat had je een lange kaart gestuurd zeg!! hij is pas 6 feb. aangekomen de kaart heeft een vette reis gemaakt!
    ik mis u vet erg :( Snik kom maar gauw terug... ! (K) xxx Ninette !!

• 10 Februari 2007 - 06:58

Nancy:

jeutje wat maak je veel mee heb weer genoten van je verhaal xnancy

• 10 Februari 2007 - 15:33

Martijn Schenk:

Hey meisie,wat een verhaal! Ik ben het met Ruud eens, hoppa, naar een ander gezin! Veel succes verder nog.
    groetjes,
    Martijn